Home Zakelijk Wat is online marketing?

Wat is online marketing?

1263
0
Online marketing

De term ‘online marketing’ heb je vast en zeker wel een keer voorbij zien komen. Online marketing is van een groot belang tegenwoordig en het hoofddoel is het onder aandacht brengen van producten en diensten. Als je eens op het internet kijkt, zie je veel verschillende websites. Heb je zelf een website? Dan wil je natuurlijk dat deze ook vindbaar is, anders heb je hier helemaal niets aan. Door middel van online marketing kun je hiervoor zorgen en moet de website ook goed onderhouden worden. Zo kun je klanten aantrekken en kun je de omzet zien stijgen van je onderneming. 

Met SEO kun je ervoor zorgen dat je website beter vindbaar wordt en dat je meer bezoekers kunt trekken. Hier is wel expertise voor nodig en daarom is het verstandig om juist de online marketing uit te besteden aan een marketingbureau. Wat kan een marketingbureau precies voor je betekenen? En wat is SEO? In dit artikel gaan we het daar uitgebreid over hebben en kun je er meer over te weten komen.

Online marketing: Wat is SEO?

Een belangrijk onderdeel van online marketing is natuurlijk SEO. SEO staat voor zoekmachine optimalisatie en dit is een manier waarop je hoger in de zoekresultaten van Google kunt komen. SEO is ingewikkeld en bestaat uit 200 verschillende factoren die toepasbaar zijn op je website. Door alles goed toe te passen, kun je ervoor zorgen dat je in de topresultaten kunt komen van Google. Dit gebeurt doordat Google meer waarde (autoriteit) in je website ziet. Echter, kan het toepassen van deze factoren ingewikkeld zijn als je hier geen ervaring in hebt en kun je dit beter uitbesteden aan een marketing bureau. Soms kun je ook niet alle factoren zelf toepassen, omdat je niet weet wat er mist aan je website. Een marketing bureau heeft hier de tools voor en kan een analyse uitvoeren en kijken wat er eventueel mist.

Wat kan een marketingbureau voor je betekenen

Wanneer je een marketingbureau inschakelt kun je veel verwachten. Een marketingbureau weet precies hoe ze je website beter kunnen laten scoren in de zoekmachine van Google. Hierbij draait het vooral om content en moet de content gemaakt worden volgens de eisen van Google. Het marketingbureau heeft hier vaak specialisten voor in dienst die alles afweten van online marketing. Deze kunnen SEO waardige content schrijven die je kunt gebruiken voor op je website, maar ook voor externe websites. De content op externe websites wordt bijvoorbeeld gebruikt voor linkbuilding.

Kosten uitbesteden

De kosten voor online marketing verschillen per marketing bureau en vaak zijn dit geen eenmalige kosten. Vaak ga je een abonnement aan met een marketingbureau en is dat noodzakelijk. Zit je in de topresultaten van Google? Dan is dat niet voor altijd en moet dit onderhouden worden, zodat je ook daadwerkelijk in de topresultaten kunt blijven. Met een marketingbureau kun je daarom een langdurige relatie aangaan en hierdoor kun je het gewenste resultaat behouden. De kosten van een abonnement liggen rond de 200 en 500 euro per maand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in