Home Tech Youtube is video’s gaan verwijderen die zeggen dat 5G netwerken het coronavirus...

Youtube is video’s gaan verwijderen die zeggen dat 5G netwerken het coronavirus verspreidt

2769
0
Youtube op laptop

Het afgelopen weekend waren er meerdere video’s op Youtube te vinden die vertelden dat er een link was tussen de verspreiding van het coronavirus en de 5G netwerken. Veel mensen in Engeland zijn hiervan in paniek geraakt en hebben masten van de 5G netwerken in brand gestoken. Dit heeft ertoe geleid dat Youtube heeft besloten om deze video’s te verwijderen, zo schrijft The Guardian

Actief verwijderen

Youtube op tabblet

Youtube is dus begonnen met het actief verwijderen van deze video’s om verdere escalatie hiervan te voorkomen. Video’s die gaan over complottheorieën van het 5G netwerk, maar het coronavirus hierin niet noemen die worden niet verwijderd. 

Het gaat dus alleen om de video’s die ook een link leggen met het virus. Wel heeft Youtube hierbij aangegeven dat ze dit soort video’s minder zullen aanbevelen. 

Commentaar Youtube

Een woordvoerder van Youtube gaf de onderstaande reactie 

We also have clear policies that prohibit videos promoting medically unsubstantiated methods to prevent the coronavirus in place of seeking medical treatment, and we quickly remove videos violating these policies when flagged to us

De circulerende video’s 

5G-netwerk

Op het internet was een video te zien van iemand die vertelde dat het 5G netwerk werd gebruikt om het coronavirus te verspreiden. Dit zou geheim worden gehouden voor de bevolking. Nadat een video werd verwijderd kwamen er meerdere video’s zichtbaar op het internet, die later ook offline werden gehaald. 

Later werd nog toegevoegd door de woordvoerder van Youtube dat ze door zullen gaan met het onderzoek om te achterhalen wat de impact van deze video’s is geweest en dat ze eraan blijven werken om het verspreiden van valse informatie te stoppen.