Home Algemeen Corona maatregelen blijven grotendeels hetzelfde

Corona maatregelen blijven grotendeels hetzelfde

2193
0
Persconferentie Mark Rutte

Gister avond, 21 april, heeft Mark Rutte een persconferentie gehouden met Jaap van Dissel. Vrijwel heel Nederland volgde deze persconferentie aandachtig en hoopte natuurlijk op wat versoepeling, maar dit blijft voor nu nog uit. Hieronder globaal wat informatie in het kort over wat er precies is gezegd.

Samenvatting van de persconferentie

Hoewel veel mensen hoopten op versoepeling is dit amper het geval. De maatregelen die er op dit moment bestaan tot 28 april zullen blijven tot 20 mei. Mark Rutte zegt daarbij dat het beter is om voor de veilige keuze te kiezen dan later spijt te hebben.

Hoewel er de laatste dagen en de laatste week meerdere positievere berichten te horen waren, wat betreft de ontwikkelingen van het corona virus in Nederland en in de wereld, is het voor de zorg nog altijd een enorm zware last. Er kunnen daarom op dit moment geen risico’s genomen worden om weer terug te vallen in een piek, waarbij de maatregelen die tot nu toe zijn genomen voor niks zijn geweest.

Hieronder een paar punten die kunnen worden samengevat uit de persconferentie:

  • Vanaf 11 mei gaan basisscholen weer gedeeltelijk open
  • Gastouderopvang en kinderdagverblijven gaan ook vanaf 11 mei weer open
  • Mensen die in de opvang of op scholen werken die kunnen straks net als zorgpersoneel worden getest
  • Vanaf volgende week 28 april mogen kinderen tot 12 jaar weer trainen met sporten, maar wedstrijden mogen niet worden gespeeld.
  • Tot 20 mei blijft het verboden om bezoek te ontvangen bij verzorgingstehuizen en verpleeghuizen.
  • Beroepen waarbij contact plaatsvindt blijven verboden tot 20 mei.
  • Alle evenementen en het betaald voetbal zal niet doorgaan tot 1 september.

Wat er na 20 mei zal gebeuren is nog onduidelijk. In de week voor die datum zal er wederom een persconferentie zijn waarbij er informatie gegeven zal worden over hoe het in de toekomst verder zal gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in