Home Algemeen De meerwaarde van textielframes voor zakelijk gebruik

De meerwaarde van textielframes voor zakelijk gebruik

425
0
textielframes

De attentiewaarde van een textielframe is groot. Vooral als er gebruik wordt gemaakt van een aansprekende afbeelding zal de blik van veel mensen meteen naar het frame worden getrokken. Toch is die attentiewaarde niet de enige manier waarom textielframes in een zakelijke omgeving, veel worden toegepast. Ze bieden ook de mogelijkheid om de werkplek van medewerkers te verbeteren. Als de frames als scheidingswand worden gebruikt wordt de werkomgeving opnieuw ingedeeld. Door sfeervolle afbeeldingen te gebruiken kan het werkklimaat meer ontspannen worden. Het gevolg daarvan is dat de prestaties van de werknemers verbeteren.

Wat zijn textielframes?

Textielframes zijn aluminium profielen waar een textielprint door middel van een pees in kan worden gemonteerd. De groef in het profiel is daarop afgestemd. De meest bekende textielframes hebben een buis van aluminium. Deze frames worden tegen een wand aan gemonteerd en kunnen op die manier als een flexibel frame worden gebruikt. Het is eenvoudig om een nieuwe afbeelding in het frame te maken. 3D textielframes zijn minder bekend. Er bestaan verschillende profielen voor deze frames, die aan elkaar gekoppeld kunnen worden en die in willekeurige vormen kunnen worden gebogen.

Extra mogelijkheden van 3D frames

Dat textielframes in driedimensionale vormen kunnen worden gemaakt biedt tal van extra mogelijkheden. De frames kunnen de vorm krijgen van een kubus, een cilinder of een gebogen wand. Dat heeft als voordeel dat de frames op de vloer kunnen worden gezet. De afbeeldingen in de frames vallen hierdoor extra op. Door een gebogen wand te laten maken heb je de mogelijkheid om speels uitziende scheidingswanden te plaatsen. Die geven een ruimte, of dat nu een werkplek is of een showroom, een andere sfeer. Je kunt de 3d frames ook in cirkelvormige of ovale vormen laten maken en ze vervolgens aan het plafond hangen.

Maatwerk

Textielframes zijn in standaardafmetingen verkrijgbaar, maar ze worden ook vaak op maat gemaakt. Je kunt de frames online samenstellen en vervolgens bij EFKA laten maken. Andere voordelen van textielframes zijn de mogelijkheid om aan weerszijden van een frame een afbeelding te plaatsen. Een andere interessante mogelijkheid voor een grotere attentiewaarde is geïntegreerde verlichting. Die is als power led verwerkt in de aluminium profielen. Voor grotere frames kun je gebruik maken van een systeem waarbij de leds achter de afbeelding zitten. Door een speciale techniek wordt de afbeelding egaal verlicht. Het licht kan bij dit systeem met dimmers worden ingesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in