Home Huis & Tuin Dit is waarom retro goed samengaat met een modern interieur

Dit is waarom retro goed samengaat met een modern interieur

744
0
Retro modern interieur

Veel mensen vragen zich af of retro wel samengaat met een modern interieur. Het antwoord op deze vraag is dat deze twee zich uitstekend met elkaar laten combineren. De grote vraag is natuurlijk hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Retro en modern combineren

Door retro elementen aan een modern interieur toe te voegen kan je voor sfeer en warmte zorgen. Daarnaast zorg je er door moderne items aan een retro interieur toe te voegen voor dat je interieur er een stuk beter en strakker uitziet.

Modern en retro

In een modern huis verwacht je waarschijnlijk geen retro elementen. Toch is het zo dat je door het toevoegen van enkele retro items veel meer sfeer in je huis kunt brengen. Is je woonkamer strak ingericht dan kan je deze door het toevoegen van een aantal retro items veel meer uitstraling geven.

Het is wel belangrijk dat je, wanneer je besluit om retro items aan je moderne interieur toe te voegen, niet gaat overdrijven. Kies je voor retro items dan is het belangrijk om items te kiezen die niet te groot zijn en haal er zeker ook niet te veel in huis.

Prints en kleuren

Een woonkamer die in retro stijl is ingericht herken je door de warme, zachte kleuren. Dit hoeft in een interieur wat modern gecombineerd met retro is niet zo te zijn. Je kan hier prima zachte kleuren combineren met wit, zwart, grijs en beige.

Wil je graag meer retro in je moderne interieur, dan kan je kiezen voor items met zowel strepen als bloemen. Je zou dus een leuk kastje wat je in een warme kleur schildert in de kamer kunnen zetten of je kiest enkele accessoires met een leuke, frisse bloemenprint.

Verlichting

Om nog meer sfeer in huis te halen is het belangrijk om te kiezen voor de juiste verlichting. Wil je passende verlichting in een woonkamer die modern in combinatie met retro is ingericht, dan kan je je interieur aanvullen met deze retro verlichting. Zo maak je je retro/moderne inrichting helemaal af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in