Home Algemeen Hoe kun je de as van een dierbare op een mooie en...

Hoe kun je de as van een dierbare op een mooie en betekenisvolle manier bewaren of verstrooien?

393
0
as dierbare

Het verliezen van een dierbare is altijd een pijnlijke ervaring. Het brengt veel emoties teweeg en verandert ons leven voorgoed. Na de uitvaart, willen we onze dierbare zo goed mogelijk herinneren en een plek geven. Het bewaren of verstrooien van de as is hierbij vaak een belangrijk onderdeel. In deze blog vertel ik je hoe je de as van een dierbare op een mooie en betekenisvolle manier kunt bewaren of verstrooien.

1. Bewaren in een urn

Nadat de uitvaart is geweest, dit kan op elke plek zijn zo ook uitvaart baarn, is het tijd om de aas te bewaren. Als je ervoor kiest, dan is een urn een goede optie. Er zijn veel verschillende soorten urnen verkrijgbaar, van traditionele urnen tot moderne en abstracte urnen. Kies een urn die past bij de persoonlijkheid en smaak van jouw dierbare en die een mooie herinnering vormt. Urnen kun je laten graveren met een persoonlijke tekst of afbeelding, wat het nog persoonlijker maakt.

2. Mini-urnen

Misschien willen meerdere familieleden of vrienden graag een beetje as bewaren van de overledene. In dat geval zijn mini-urnen een goede optie. Deze kleiner urnen worden vaak geleverd in een setje en hebben een mooie uitstraling.

3. Sieraden

Een andere manier om de as te bewaren, is door deze te verwerken in sieraden. Er zijn verschillende sieraden die gemaakt worden om as in te bewaren. Denk bijvoorbeeld aan een medaillon, armband of ring. Zo kun je jouw dierbare altijd dicht bij je dragen op een mooie en persoonlijke manier.

4. Verstrooien op een bijzondere plek

Als je liever de as wilt verstrooien, dan zijn er ook verschillende opties. Verstrooi de as bijvoorbeeld op een bijzondere plek waar de overledene graag kwam, zoals het strand of een bos. Het kan ook mooi zijn om een deel van de as te verstrooien op verschillende plekken die belangrijk waren voor hem of haar.

5. Verstrooien door middel van een ballon

Een andere manier om de as te verstrooien, is door middel van een ballon. Er zijn speciale ballonnen verkrijgbaar waarin de as bewaard kan worden. Laat de ballon op bij een bijzondere plek, zoals het strand of een veld en kijk toe hoe de ballon langzaam uit het zicht verdwijnt.

Er zijn veel verschillende manieren om de as van een dierbare op een mooie en betekenisvolle manier te bewaren of verstrooien. Kies een manier die past bij jouw persoonlijke stijl en bij de wensen van de overledene. Het belangrijkste is dat je op een manier afscheid kunt nemen en een mooie herinnering kunt creëren aan de persoon die je zo dierbaar was. Hopelijk heb ik je wat inspiratie kunnen geven voor het bewaren of verstrooien van de as.

Bron: https://uitvaartzorg-gooieneemland.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in