Home Gezondheid Ogen laseren, hoe gaat dat in zijn werk?

Ogen laseren, hoe gaat dat in zijn werk?

370
0
Ogen laseren

Sommige mensen twijfelen, ze willen hun ogen laseren, maar durven het nog niet. Het is goed om na te gaan hoe het in zijn werk gaat van daaruit kun je nagaan of het wat voor je is. Het is namelijk nooit 100% zeker dat jouw ogen ook gelaserd kunnen worden. Er is daarom altijd een vooronderzoek nodig en dit is gratis. Tijdens dit onderzoek wordt er naar je ogen gekeken, er worden metingen gedaan en je gaat in gesprek met een oogarts en krijgt dan een behandeladvies. Na dit gesprek is in ieder geval duidelijk of dat ogen laseren voor jou mogelijk is. We leggen je uit hoe het dan verder gaat.

Ogen laseren is mogelijk, wat nu?

Het is duidelijk, je komt in aanmerking om je ogen te laseren, maar dan ben je er nog niet. Er moet nu een medisch vooronderzoek uit worden gevoerd. Er wordt gekeken naar de dikte van je hoornvlies, de oogdruk, een mogelijke oogafwijking en je medische gesteldheid. Na het medisch onderzoek wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld en dan krijg je meer informatie over de behandeling, voorbereiding, gebruik van oogdruppels etc. Alle vragen kunnen dan ook worden gesteld en worden direct beantwoord. Er wordt een afspraak gemaakt en op het moment van de behandeldag krijg je nog een keer een controle die uit wordt gevoerd door de oogarts. De ogen worden dan verdoofd met speciale oogdruppels. De oogarts zal je dan in een andere kamer behandelen en na de ingreep kun je uitrusten in de relaxruimte die hiervoor beschikbaar is.

Ogen laseren is klaar en nu?

Als het laseren van je ogen klaar is, dan zal direct de eerste nacontrole plaatsvinden. De dag na de behandeling vindt de tweede controle plaats en de maanden die daarop volgen vinden er nog vijf controles plaats. Hierbij wordt er gekeken of dat het herstel goed gaat, of het druppelen goed gaat en hoe scherp het zicht nu is (zonder een bril of lenzen te dragen).

Het is dus belangrijk om eerst je ogen na te laten kijken, om te weten of je ogen gelaserd kunnen worden.

Bron: Dutch Clinic Select

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in