Home Tech Gadgets Wil jij aan de slag als security officer op Schiphol? Zo scoor...

Wil jij aan de slag als security officer op Schiphol? Zo scoor je die droombaan

240
0
security officer

Woon je in de buurt van Schiphol of in de grotere regio Amsterdam? En wil je graag aan de slag in de security op Amsterdam Airport Schiphol? Werken als luchthavenbeveiliger is voor velen een droom. Maar hoe vind je nu een goede baan op een luchthaven? In deze blog geven we je vijf tips waarmee jij een goede vacature in de beveiligingsbranche kunt vinden.

Hou de websites van luchthavens in de gaten

Luchthavens hebben vaak een eigen vacaturepagina waarop ook vacatures voor beveiligingsmedewerkers worden geplaatst. Daarnaast kun je ook de websites van bedrijven die onder andere beveiligingsdiensten aanbieden in de gaten houden. Denk daarbij aan Securitas of G4S. Zo mis je geen enkele vacature en kom je sneller in aanmerking voor een baan als luchthavenbeveiliger.

Zet je sociale media in

Bedrijven plaatsen hun vacatures ook steeds vaker op social media. Maak dus een linkedIn-profiel aan en volg bedrijven die luchthavenbeveiliging aanbieden op Twitter, Facebook en Instagram. Vergeet ook niet te reageren op vacatures of ze te delen met anderen. Op die manier val jij op en zorg je dat anderen met jouw ambities bekend worden.

Gebruik je netwerk

Netwerken is belangrijk bij het vinden van een baan in elke branche en ook voor luchthavenbeveiliging geldt dat. Begin in je eigen omgeving, vraag vrienden en familie om je te helpen zoeken en praat met mensen die al in de beveiliging werkzaam zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook eens deelnemen aan een evenement voor beveiligingsmedewerkers om zo in contact te komen met toekomstige collega’s.

Zorg voor een goede sollicitatiebrief en cv

Als je wilt opvallen, zorg er dan voor dat jouw cv en sollicitatiebrief opvallend en overtuigend zijn. Benadruk dat jij de geschikte kandidaat bent voor deze baan en waarom. Zorg daarnaast voor een overzichtelijke opbouw en wees specifiek in de ervaring en vaardigheden die jij hebt opgedaan tijdens je opleiding of eerdere werkervaring.

Schakel een uitzendbureau in

Uitzendbureaus hebben vaak vacatures voor beveiligingsmedewerkers op luchthavens. Het voordeel van werken via een uitzendbureau is dat je snel aan de slag kunt én ervaring opdoet. Bovendien kan het uitzendbureau je helpen bij je zoektocht naar een goede baan als medewerker in de luchthavenbeveiliging.

Samenvatting

We hopen dat deze vijf tips je helpen bij het vinden van een goede baan als luchthavenbeveiliger. Onthoud dat het belangrijk is om actief op zoek te gaan, je in te zetten en te netwerken. En met deze tips heb je daarvoor in ieder geval een goede basis. Veel succes met je zoektocht naar een baan in de beveiligingsbranche.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in